O. Danilovas iškėlė versiją dėl R. Kadyrovo: jį galėjo apnuodyti

Po savaitgalį interneto platybes praūžusių žinučių apie sutrikusią 46-erių Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo sveikatą bei mirtį, ​Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas iškėlė dar vieną versiją. Jis neatmetė galimybės, kad R.Kadyrovo sveikata pablogėjo dėl potencialaus apnuodijimo.

R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 9:28 AM, atnaujinta Sep 19, 2023, 10:26 AM

„Tai, kad R.Kadyrovas turi sveikatos problemų, yra visuotinai žinomas faktas. Be to, yra tokia prielaida, kad tai buvo apnuodijimas ir pakartotinis apsinuodijimas, kuris sukėlė tam tikrų komplikacijų jo inkstų sistemoje“, – kalbėjo O.Danilovas televizijos eteryje.

Jis patikino, jog sekmadienį paskelbtų vaizdo įrašų tikslaus laiko jis nežino.

„Dėl paskelbtų vaizdo įrašų negaliu pasakyti, ar jie buvo įrašyti užvakar, kai jis juos paskelbė; tai gali būti visiškai seni vaizdo įrašai, kurie neturi nieko bendra su šiandiena.

Tai, kad R. Kadyrovą medžiojo ir medžioja rusai, yra dalis liūdnai pagarsėjusios Kremliaus galios grupių kovos dalis. Atsižvelgiant į tai, kokią įtaką jis darė ir tebedaro procesams Rusijoje, jis pateko būtent į tokią situaciją. Kaip šioje situacijoje išsilaikys jo sveikatos būklė, dar pamatysime. Vertinti neskubėčiau, nes žmogus gali būti komoje savaitę, mėnesį, pusę metų ar ilgiau“, – pasakojo jis.

Kalbėdamas apie tai, kaip galima R.Kadyrovo mirtis galėtų paveikti Rusijos vidaus politinę padėtį, O.Danilovas pažymėjo, kad dėl to susilpnėtų viena iš tarpusavyje kariaujančių Kremliaus grupių.

„Kalbant apie Kaukazą, ten gali prasidėti tam tikri procesai, kurie parodo, kad apskritai valdžia Rusijoje yra labai trapi, ką įrodė ir J.Prigožino kampanija“, – pridūrė O.Danilovas.

Parengta pagal „Ukrainska Pravda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.