JK žvalgyba: tikėtina, susilpnėjo Rusijos gynyba aplink Bachmutą

Rusija buvo priversta perdislokuoti savo oro desanto pajėgas į Melitopolio sektorių, o tai veikiausiai susilpnino jos gynybą aplink Bachmutą.

Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Pratybos Bachmute.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Pratybos Bachmute.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 12:41 PM, atnaujinta Sep 20, 2023, 12:55 PM

Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, tai savo naujausioje, socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

Suvestinėje sakoma, kad nuo rugsėjo 15 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsitvirtino Kliščijivkos ir Andrijivkos kaimuose, esančiuose už maždaug 8 km į pietus nuo Bachmuto miesto. Ministerija pažymi, kad šie taktiniai laimėjimai priartino Ukrainos karius prie kelio T 05–13, kuris laikomas svarbiu tiekimo maršrutu į Bachmutą.

Nepaisant to, Rusija ir toliau kontroliuoja geležinkelio liniją, kuri driekiasi tarp Kliščijivkos ir T 05–13 kelio, o tai sukuria lengvai apginamą kliūtį.

„Pastarieji Rusijos oro desanto pajėgų perkėlimai iš Bachmuto į Zaporižią Ukrainos pietuose veikiausiai susilpnino Rusijos gynybą aplink Bachmutą“, – nurodoma suvestinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.