A. Guterresas: JT deda pastangas atkurti grūdų susitarimą

Jungtinės Tautos (JT) deda pastangas atkurti Juodosios jūros grūdų iniciatyvą.

 A. Guterresas<br> EPA-ELTA nuotr.
 A. Guterresas<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 1:27 PM

Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, tai JT Saugumo Taryboje Niujorke pareiškė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

Pasak jo, JT toliau bendradarbiauja su visomis pusėmis, kad būtų galima atkurti saugų grūdų ir trąšų eksportą iš Rusijos ir Ukrainos. A. Guterresas pabrėžė, kad yra svarbu užtikrinti, jog nekiltų dar vieno pertrūkio pavojus.

A. Guterresas pridūrė, kad JT taip pat deda pastangas, jog Ukrainoje būtų įtvirtinta teisinga ir ilgalaikė taika, atitinkanti JT Chartiją, tarptautinę teisę ir Generalinės Asamblėjos rezoliucijas. JT vadovas kartu paragino visas puses vengti tolesnės eskalacijos ir padėti pamatus tvariai taikai.

A. Guterreso teigimu, JT yra visiškai įsipareigojusios remti Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą.

Kaip jau skelbta, JT Saugumo Taryba trečiadienį surengė atvirus debatus Ukrainos tema, kuriuose dalyvavo prezidentas Volodymyras Zelenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.