Iš pareigų atsistatydina „Fox“ ir „News Corp.“ įkūrėjas Rupertas Murdochas

​Rupertas Murdochas ketvirtadienį paskelbė, kad atsistatydins iš „Fox Corporation“ ir „News Corp.“ pirmininko pareigų, informuoja CNN.

R. Murdochas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Murdochas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 4:27 PM, atnaujinta Sep 21, 2023, 4:28 PM

„Visą savo profesinį gyvenimą kasdien užsiiminėjau naujienomis ir idėjomis, ir tai nepasikeis, – rašė R.Murdochas pranešime darbuotojams. – Tačiau man atėjo laikas imtis kitokių vaidmenų, žinant, kad turime tikrai talentingų komandų.“

Jo sūnus Lachlanas Murdochas taps vieninteliu abiejų bendrovių pirmininku. Rupertas Murdochas pavadino savo sūnų „aistringu, principingu lyderiu“.

92-ejų metų žiniasklaidos magnatas, šeštajame dešimtmetyje pradėjęs dirbti laikraščių versle, 1985 m. tapo stambiu Holivudo vadovu, kai už 600 mln. dolerių iš naftininko Marvino Daviso įsigijo bendrovę „Twentieth Century Fox“.

1986 m. R.Murdochas įsitraukė į televizijos verslą, įsigijęs kelias JAV televizijos stotis ir sukūręs bendrovę „Fox Broadcasting“.

1996 m. „Fox News“ pradėjo veikti kaip CNN konkurentė. Ilgainiui ji tapo kabelinių naujienų kanalu Nr. 1 Amerikoje ir respublikonų kalbų bei melagingų teiginių bastionu.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.