Nepaisant Rusijos blokados, Stambulą pasiekė pirmasis Ukrainos laivas su grūdais

Ukrainos laivas su grūdais, pirmasis išplaukęs nuo tada, kai Rusija liepą atnaujino Juodosios jūros blokadą, ketvirtadienį pasiekė Stambulą, pranešė jūrų eismo stebėtojai.

Ukrainos grūdų laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos grūdų laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 5:32 PM, atnaujinta Sep 21, 2023, 5:33 PM

Ukrainos pareigūnai sakė, kad su Palau vėliava plaukiojantis laivas „Resilient Africa“, vežantis 3 tūkst. tonų kviečių, antradienį išplaukė iš Ukrainos Čiornomorsko uosto. Pasak jūrų eismo tinklalapių, krovinys skirtas Izraeliui.

Tai – pirmoji sėkminga kelionė per Juodąją jūrą po Rusijos pasitraukimo iš Jungtinių Tautų remiamo susitarimo dėl Ukrainos grūdų eksporto. Ukraina išbando naują jūrų kelią, vengdama tarptautinių vandenų, maršrutas eina NATO narių Bulgarijos ir Rumunijos kontroliuojamais vandenimis. Anksčiau Ukraina šiuo maršrutu jau sėkmingai pasiuntė kelis krovininius laivus, kurie negabeno Ukrainos grūdų.

Šios kelionės tapo saugesnės, kai Rusija buvo priversta atitraukti savo karo laivus po sėkmingų Ukrainos raketų smūgių į Kremliaus kontroliuojamą Krymo pusiasalį, kur įsikūręs Maskvos Juodosios jūros laivynas.

Atsisakiusi grūdų sandorio, Rusija sustiprino atakas prieš Ukrainos Juodosios jūros uostų infrastruktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.