Ukraina ir JAV pasirašė memorandumus dėl bendradarbiavimo gynybos pramonės srityje

Ukraina kartu su JAV gamins modernius ginklus, įskaitant oro gynybos sistemas, penktadienį pranešė „Unian“.

V. Zelenskis ir J. Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis ir J. Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 8:32 AM, atnaujinta Sep 22, 2023, 8:33 AM

„Ir ilgalaikis susitarimas yra toks, kad mes dirbsime kartu, kad Ukraina kartu su Amerika gamins reikiamus ginklus. Tai naujas mūsų vienybės lygis. Bendra gamyba „gynybos“ srityje su JAV yra istorinis dalykas“, – vaizdo pranešime sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, pridurdamas, kad bendradarbiavimas sukurs Ukrainoje naują pramoninę bazę ir naujų darbo vietų.

Pasak „Ukrinform“, dalyvaujant V. Zelenskiui buvo pasirašyti bendradarbiavimo ir bendrų projektų vystymo memorandumai tarp Ukrainos strateginės pramonės ministerijos, Pasaulinio gynybos ir pramonės aljanso, Arizonos gynybos ir pramonės koalicijos ir Jutos aerokosmoso ir gynybos asociacijos.

„Strateginių pramonės šakų ministras Kamyšinas pasirašė bendradarbiavimo sutartis su trimis svarbiausiomis asociacijomis. Daugiau kaip 2 000 gynybos įmonių yra Amerikos bendrovės. Įtraukiame jas dirbti Ukrainoje. Turime memorandumą dėl bendradarbiavimo energetikos srityje. Šiandien aptarėme esminius dalykus, kurių reikės Ukrainos atkūrimui pasibaigus karui“, – savo kreipimesi sakė V. Zelenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.