Valstybinė žiniasklaida: Kinijos prezidentas susitiko su Sirijos vadovu

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas penktadienį susitiko su savo kolega iš Sirijos Basharu Al-Assadu, pranešė valstybinė žiniasklaida.

​Kinijos prezidentas Xi Jinpingas penktadienį susitiko su savo kolega iš Sirijos Basharu Al-Assadu<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kinijos prezidentas Xi Jinpingas penktadienį susitiko su savo kolega iš Sirijos Basharu Al-Assadu<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-22 12:25

B. Al-Assadas ketvirtadienį pradėjo savo pirmą oficialų vizitą Kinijoje per beveik du dešimtmečius, jam siekiant finansinės paramos savo nuniokotai šaliai atstatyti.

„Kinijos prezidentas Xi Jinpingas penktadienį Rytų Kinijos Džedziango provincijos sostinėje Hangdžou susitiko su Sirijos prezidentu Basharu Al-Assadu“, – paskelbė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Kinija yra viena iš nedaugelio šalių už Artimųjų Rytų ribų, kuriose B. Al-Assadas lankėsi nuo 2011 m., kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, kuris pareikalavo daugiau kaip pusės milijono gyvybių, dar milijonus gyventojų privertė palikti savo namus ir nuniokojo Sirijos infrastruktūrą bei pramonę.

Kinijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį tvirtino, kad Sirijos vadovo viešnagės metu abiejų šalių santykiai bus pakelti į „naują lygį“.

„Kiniją ir Siriją sieja tradicinė ir tvirta draugystė, – pareiškė ministerijos atstovė Mao Ning. – Tikime, kad prezidento Basharo Al-Assado vizitas dar labiau sustiprins abiejų šalių tarpusavio politinį pasitikėjimą ir bendradarbiavimą įvairiose srityse.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.