Graikija gruodį sieks atnaujinti 2016 metų ES ir Turkijos susitarimą dėl migracijos

Graikija gruodį sieks atnaujinti 2016 metų ES ir Turkijos susitarimą dėl migracijos, šeštadienį pareiškė Graikijos migracijos ministras.

Nelegalūs migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nelegalūs migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 7:53 PM

„Norime susitarimo. Klimatas yra teigiamas“, – valstybinei televizijai ERT sakė migracijos ministras Dimitris Kairidis.

Ministras paaiškino, kad 2016 metų susitarimą siekiama iš dalies pakeisti ir „išplėsti“ „Graikijos iniciatyva, nes mes esame labiau suinteresuoti“ kaip migracijos fronte atsidūrusi valstybė.

Tikimasi, kad šis klausimas bus aptartas gruodžio 7 dieną Salonikuose vyksiančiame aukšto rango Graikijos ir Turkijos pareigūnų susitikime.

Pranešama, kad lūžis įvyko po šią savaitę Niujorke įvykusio Graikijos ministro pirmininko Kyriakos Mitsotakio ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano susitikimo.

Kartu su kaimynine Italija Graikija šiemet fiksavo atvykstančių migrantų šuolį.

Ministerijos duomenimis, per pirmuosius aštuonis metų mėnesius atvyko per 18 000 žmonių, t.y., 106 procentais daugiau nei 2022 m.

Esamas ES ir Turkijos susitarimas dėl migracijos leidžia nelegalius migrantus, pasiekiančius Graikijos salas, grąžinti į Turkiją mainais už pagalbą.

Ir Graikija, ir Turkija apkaltino viena kitą nesilaikant susitarimo, kuris buvo pasirašytas po to, kai 2015 metais į ES atvyko daugiau nei milijonas migrantų ir prieglobsčio prašytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.