Londone – eitynės už sugrįžimą į ES

Didelė minia ES palaikančių protestuotojų šeštadienį susirinko prie „Hilton“ viešbučio vakarų Londone į Nacionalinį Prisijungimo žygį (NRM). Protestuotojai prieš JK pasitraukimą iš Europos Sąjungos šį žingsnį pavadino „didžiule klaida“, agituodami šalį vėl prisijungti prie bloko.

 Protestas Londone.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Protestas Londone.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 8:26 PM, atnaujinta Sep 23, 2023, 8:27 PM

Įvykio vietoje buvo būriai Metropoliteno policijos pareigūnų, tuo tarpu protestuotojai dalijo skrajutes, o pravažiuojantys automobiliai pritariamai pypsėjo.

JK balsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos 2016 metų birželį referendume, kurį sušaukė tuometinis ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

Peteris Corras, NRM vadovas ir vienas iš įkūrėjų, sakė, kad nusprendė surengti eitynes, nes „jautė, kad visi nuleido rankas ir nebesiekia šio tikslo“.

P. Corras, sunkvežimio vairiotojas iš Derbio, PA naujienų agentūrai paaiškino: „Brexit buvo didžiulė klaida, mes visi – ypač darbininkų klasė ir skurdesni žmonės – už tai mokame ir turime ką nors daryti“.

Jis sakė, kad 60 % šalies gyventojų ir 80 % jaunesnių nei 25 metų žmonių apklausose nuolat teigia, kad vėl įstotų į ES.

Eitynėse taip pat dalyvavo protestuotojai iš kitų Europos šalių.

Europos Parlamento narė iš Vokietijos Terry Reintke, viena iš Žaliųjų frakcijos parlamente pirmininkų, teigė, kad europiečiai tokius įvykius kaip eitynės vertina su „didele simpatija“ ir kad JK yra vertinama kaip „absoliučiai neatsiejama partnerė“.

Ji sakė: „JK sugebėjo sukurti vieną didžiausių proeuropietiškų judėjimų visoje Europoje, ir mes vis dar jaučiame, kad JK daug milijonų žmonių, norinčių vėl prisijungti prie ES“.

Paklausta, ar Europos Parlamente buvo diskutuojama dėl galimo JK sugrįžimo, T. Reintke atsakė: „Jei būtų noras vėl prisijungti, mūsų durys būtų atviros“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.