Norvegijoje suimtas buvęs „Wagner“ vadas, bandęs grįžti į Rusiją

Norvegijos policija suėmė buvusį samdinių grupuotės „Wagner“ vadą, įtariamą bandymu nelegaliai kirsti sieną atgal į Rusiją po to, kai anksčiau šiais metais paprašė prieglobsčio Norvegijoje, kaip šiandien patvirtino šio asmens advokatas.

A. Medvedevas.<br>„X“ nuotr.
A. Medvedevas.<br>„X“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 1:35 PM

„Sky News“ skelbia, kad Andrejus Medvedevas, kuriam sausio mėn. pavyko pabėgti iš Rusijos per jos arktinę sieną su Norvegija, papasakojo, kad pabėgo apšaudomas Rusijos pasieniečių. Jis taip pat dalijosi savo patirtimi, įgyta tarnaujant „Wagner“ grupėje Ukrainoje.

Vėlai penktadienį policija paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė, kad sulaikė dvidešimtmetį vyrą už bandymą neteisėtai kirsti Rusijos sieną, tačiau susilaikė nuo jo tapatybės atskleidimo. Vietos policijos pareigūnas Finmarkoje atsisakė pateikti išsamią informaciją apie sulaikytą asmenį.

A.Medvedevo advokatas Norvegijoje Brynjulfas Risnesas teigė, kad jo kliento areštas įvyko dėl nesusipratimo.

„Jis buvo ten, kad patikrintų, ar gali rasti vietą, kurioje jis kirto sieną (į Norvegiją sausio mėn.). Jis buvo sustabdytas, kai važiavo taksi automobiliu. Jis niekada nebuvo netoli sienos... Jis niekada neketino kirsti sienos (į Rusiją)“, – tikino B.Risnesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?