O. Scholzas pasirengęs sugriežtinti sienų kontrolę, kad sustabdytų nelegalios migracijos bangą

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad yra pasirengęs sugriežtinti sienų kontrolę, kad sustabdytų nelegalios migracijos bangą, nes vis daugėja raginimų imtis įvairias partijas apjungiančių veiksmų siekiant apriboti į šalį įleidžiamų prieglobsčio prašytojų skaičių.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>T.Bauro nuotr.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 6:38 PM, atnaujinta Sep 23, 2023, 6:39 PM

Dėl augančio spaudimo įstatymų leidėjai ieško priemonių sustabdyti didėjantį pabėgėlių skaičių, dėl kurio daugelyje regionų kyla praktinių problemų.

Vokietijos valstybės ir savivaldybės vis dažniau perspėja, kad yra nebegali susidoroti su jas užplūdusiais pabėgėliais.

Į Europą ir Vokietiją atvyksta daug žmonių, o jų skaičius „dramatiškai išaugo“, šeštadienį sakė O. Scholzas per politinį mitingą už savo Socialdemokratų partiją (SPD), vykusį Niurnberge.

Vokietija yra įsipareigojusi pasirūpinti turinčiaisiais teisę naudotis prieglobsčio teise“, – pabrėžė kancleris. Tačiau tie, kurių prašymai atmetami arba kurie nusikalsta, turi būti repatrijuoti, pridūrė jis.

Diskusijoje dėl griežtesnių migracijos apribojimų O. Scholzo valdančioji koalicinė vyriausybė ir opozicinė Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) partija ragina viena kitą ieškoti bendrų sprendimų.

CDU lyderis Friedrichas Merzas taip pat paragino O. Scholzą bendradarbiauti su jo partija ieškant sprendimo dėl Vokietijoje didėjančio pabėgėlių skaičiaus.

„Siūlau: dirbkime kartu, o jei negalite to daryti su Žaliaisiais, tada išmeskite juos, mes tai padarysime su jumis – bet mes turime išspręsti šią problemą“, – šeštadienį Miunchene sakė F. Merzas.

Tarp jaunesniųjų O. Scholzo koalicijos partnerių yra verslui palanki Laisvoji demokratų partija (FDP) ir aplinkosaugą remianti Žaliųjų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.