Tūkstančiai pabėgėlių iš Kalnų Karabacho vyksta į Armėniją

Tūkstančiai etninių armėnų paliko Kalnų Karabachą ir išvyko į Armėniją po to, kai Azerbaidžanas susigrąžino regiono kontrolę, pirmadienį pranešė vyriausybė Jerevane.

 Kalnų Karabachas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kalnų Karabachas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 10:28 PM

Iki šiol Armėnijoje užregistruota 6 650 pabėgėlių, pranešė vyriausybė feisbuke. Sekmadienį šis skaičius siekė apie 1 000.

Maždaug 1 100 žmonių Armėnijos vyriausybė suteikė skubų prieglobstį, o dar apie 1 000 susirado būstą patys. Vyriausybė pažadėjo suteikti apgyvendinimą visiems, ir kaip teigiama pranešime, nustatyta, kad pagalbos reikia maždaug 4 000 asmenų.

Į pagrindinį Kalnų Karabacho miestą Stepanakertą taip pat plūsta pabėgėliai iš kitų rajonų, teigiama žiniasklaidos pranešimuose, kuriuose perspėjama apie humanitarinę krizę. Dėl ne vieną mėnesį Azerbaidžano vykdytos regiono blokados jiems trūksta maisto ir vaistų.

Pirmadienį Kalnų Karabacho ir Azerbaidžano atstovai antrą kartą per kelias dienas susitiko, šį kartą ginčijamo regiono Chodžalio mieste. Pirmasis susitikimas Azerbaidžano Jevlacho mieste praėjusią savaitę nedavė jokių apčiuopiamų rezultatų.

Antrojo susitikimo, kuriam vėl tarpininkavo Rusija, rezultatai kol kas irgi neaiškūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.