Kalnų Karabache benzino saugykloje įvyko sprogimas: žuvo mažiausiai 20 žmonių

Galingas sprogimas nugriaudėjo benzino saugykloje prie greitkelio Stepanakertas – Askeranas separatistinio Kalnų Karabacho regiono teritorijoje.

Sprogimas Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprogimas Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprogimas Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprogimas Kalnų Karabache.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 8:07 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 10:31 AM

Tai pranešė Laisvės radijo armėnų tarnyba, remdamasi Valstybine nepaprastųjų situacijų tarnyba, rašo antradienį „Ukrinform“.

Yra aukų ir sužeistųjų, daug nudegusių žmonių išvežta į medicinos įstaigas.

Sprogimo vietoje dirba gelbėtojai ir medikų komandos. Žmogaus teisių įgaliotinis Kalnų Karabache Gehamas Stepanianas informavo, kad sužeistųjų skaičius viršija 200 žmonių. Pasak jo, daugelio nukentėjusiųjų būklė yra sunki arba labai sunki.

„Medicinos pajėgumų nepakanka žmonių gyvybėms gelbėti. Medicinos aviacija turi veikti labai skubiai, kad išgelbėtų žmones. Labai skubiai, nedelsdama“, – sakė G. Stepanianas.

Rugsėjo 19 d. Azerbaidžanas pradėjo „antiteroristinę“ operaciją prieš tarptautinės bendruomenės pripažintą savo teritoriją – Kalnų Karabachą, o kitą dieną paskelbė ją baigęs.

Rugsėjo 21 d. buvo surengtos Azerbaidžano ir Kalnų Karabacho atstovų derybos dėl tolesnio situacijos sureguliavimo. Azerbaidžanas pažadėjo leisti išvykti iš Karabacho armėnams, kurie sudės ginklus.

Armėnijos užsienio reikalų ministerija kaltina Azerbaidžaną vykdant „etninį valymą“.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho prasidėjo dar 1988 metų vasarį, kai Kalnų Karabacho autonominė sritis, kur gyventojų daugumą sudaro armėnai, pareiškė pasitraukianti iš Azerbaidžano SSR sudėties. 1991 metų rugsėjį autonomijos administraciniame centre Stepanakerte buvo paskelbta, kad įkuriama Kalnų Karabacho Respublika.

Per sprogimą degalų saugykloje Kalnų Karabache žuvo mažiausiai 20 žmonių

Kalnų Karabache sprogus degalų saugyklai žuvo mažiausiai 20 žmonių, dar 290 buvo sužeisti, antradienio rytą pranešė ginčijamo Pietų Kaukazo regiono sveikatos ministerija.

Po pirmadienio vakarą įvykusio sprogimo žmonės buvo nuvežti į ligoninę su įvairaus laipsnio sužalojimais. Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

Iki antradienio ryto septyni į ligoninę nuvežti žmonės mirė, pranešė ministerija. Be to, iš nelaimės vietos buvo paimta 13 kūnų. Pranešime sakoma, kad dešimtims sužeistųjų vis dar gresia mirtis.

Vis dar neaišku, kas sukėlė nelaimę etninių armėnų gyvenamame regione, kuriame Azerbaidžanas praėjusią savaitę surengė karinę operaciją, separatistų pajėgos sudėjo ginklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.