Paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame tariamai matomas Juodosios jūros laivyno vadas

Rusijos gynybos ministerija antradienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, atrodo, matyti Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Viktoras Sokolovas, dalyvaujantis susitikime. Vaizdo įrašas pasirodė po to, kai pirmadienį Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos pareiškė, kad V.Sokolovas žuvo penktadienį per smūgį Rusijos Juodosios jūros laivyno kariniam štabui Sevastopolyje.

V. Sokolovas.<br>„Twitter“ nuotr.
V. Sokolovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 4:27 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 5:22 PM

Vaizdo įraše atrodo, kad vyras, panašus į V.Sokolovą, vaizdo konferencijos metu dalyvauja susitikime su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir kitais kariuomenės vadovais.

Ant jo uniformos užklijuotoje vardinėje juostelėje užrašyta Sokolov V. N., o ekrane matomos kirilicos raidės „ЧФ“ – Juodosios jūros laivyno santrumpa. 

CNN negali patvirtinti, kad šis asmuo yra minėtasis V.Sokolovas, kada įvyko susitikimas ir kur buvo nufilmuotas jo vaizdo pasirodymas.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas anksčiau antradienį atsisakė komentuoti Ukrainos teiginį, kad V.Sokolovas buvo nužudytas.

„Iš Gynybos ministerijos nebuvo gauta jokios informacijos. Tai yra visiškai jų kompetencija, ir mes čia neturime ką pasakyti“, – antradienį informavo D.Peskovas.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.