R. Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame – jo 15-metis sūnus muša kalinį: „Jis pasielgė teisingai“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas Ramzanas Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip jo 15-metis sūnus muša kalinį, kuris kaltinamas neva sudeginus Koraną. Čečėnijos vadovas teigė, kad didžiuojasi juo už parodytą „garbę“ ir „orumą“.

R. Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame – jo 15-metis sūnus muša kalinį.<br>Stop kadras.
R. Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame – jo 15-metis sūnus muša kalinį.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 9:51 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 11:41 AM

R. Kadyrovas „Telegram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas mušimas. Prie publikuotos medžiagos Čečėnijos vadovas pridėjo prierašą, kuriame išreiškė, kad didžiuojasi savo sūnaus veiksmais.

„Jis jį sumušė, ir jis pasielgė teisingai, – rašė R. Kadyrovas. – Neperdedant, taip, aš didžiuojuosi Adamo veiksmais“, – pridūrė jis.

Vaizdo įraše matyti, kaip chaki spalvos drabužiais apsirengęs jaunuolis spardo ir muša juodos spalvos drabužiais apsirengusį vyrą. Vyras užsidengia veidą ir atsitraukia, kai paauglys patraukia jį nuo kėdės ir smogia į galvą.

Savo komentare R. Kadyrovas teigė, kad užpuolikas buvo jo penkiolikmetis sūnus Adamas Kadyrovas ir kad paauglys pasiekė „suaugusiųjų garbės, orumo ir savo religijos gynimo idealus“.

Pasak laikraščio „The Moscow Times“, suimtasis, 19-metis Nikita Žuravelis, buvo sulaikytas gegužės mėnesį po to, kai buvo apkaltintas padegęs Korano kopiją prie Volgogrado miesto mečetės.

Pasak Jungtinių Valstijų Tarptautinės religijos laisvės komisijos, N. Žuravelas buvo išsiųstas į Čečėniją, kad būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Rusijos tyrimų komitetas teigė, kad N. Žuravelas neva prisipažino, jog Ukraina jam sumokėjo už šventojo teksto sudeginimą. Nepriklausoma Rusijos žiniasklaidos priemonė „Meduza“ pranešė, kad po sulaikymo rugpjūčio mėnesį jis pateikė skundą Rusijos žmogaus teisių komisarei Tatjanai Moskalkovai, teigdamas, kad jį sumušė R. Kadyrovo sūnus.

T. Moskalkova sakė, kad dėl šio incidento bus atliekamas tyrimas. Tuo tarpu Čečėnijos pareigūnai gyrė R. Kadyrovo sūnų už tai, kad jis sumušė N. Žuravelą.

Čečėnijos parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas „Telegram“ parašė, kad paauglys „pasielgė kaip tikras musulmonas, savo šalies patriotas ir tikras čečėnas“. Tuo metu Čečėnijos parlamento narys Adamas Delimchanovas paskelbė nuotrauką, kurioje jis pozuoja su jaunesniuoju R. Kadyrovu, ir išreiškė paramą jo veiksmams. Vadindamas N. Žuravelį „ne žmogumi“, A. Delimchanovas negailėjo pagyrų R. Kadyrovo sūnui, kuris „nuo vaikystės pasižymėjo teisingumo jausmu“.

Čečėnija, kurioje gyvena apie 1,5 mln. žmonių, yra musulmoniškas Rusijos regionas. Korano išniekinimas ar sudeginimas laikomas įžeidžiančiu veiksmu.

R. Kadyrovas rašė, kad tie, kurie negerbia teksto, yra „ligotas auglys ant kūno, kurį reikia išnaikinti“. Šis „Telegram“ įrašas buvo populiarus tarp jo sekėjų. Nuo antradienio jis sulaukė daugiau nei 16 400 teigiamų reakcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.