V. Orbanas: nėra skubos ratifikuoti Švedijos narystę NATO

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad jo šalis neskubės ratifikuoti Švedijos narystės NATO dokumentų. „Aš savęs klausiu, ar yra kažkas skubaus, kas verstų mus ratifikuoti Švedijos kandidatūrą, – sakė jis parlamente Budapešte. – Tokios aplinkybės nematau“.

V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 3:30 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 3:31 PM

Švedijos saugumui nekyla „jokia grėsmė“, pabrėžė V. Orbanas. Jis paragino vyriausybę Stokholme nutraukti „šmeižimo“ politiką ir reguliarius pasisakymus apie Vengrijos daromus teisinės valstybės principų pažeidimus.

Vengrija turi teisę „pradžioje reikalauti iš Švedijos pagarbos“ – prieš priimdama „teigiamą sprendimą“ dėl jos narystės NATO, kalbėjo V. Orbanas.

Budapeštas praėjusiomis savaitėmis sugriežtino kritiką Švedijos atžvilgiu, kai mokyklose pradėtas rodyti 2019 m. darytas vaizdo įrašas, kuriame kalbama apie Vengrijos „demokratijos nuosmukį“. Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjartas laiške švedų kolegai priekaištavo, kad mokyklose skleidžiami „rimti kaltinimai ir dezinformacija“.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Švedija ir Suomija nusprendė prisijungti prie NATO. Suomija jau tapo Aljanso nare, o Švedijos narystės dar nėra ratifikavusi Vengrija ir Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.