Šaltiniai: Prancūzijos ambasadorius Nigeryje išvyko iš Niamėjaus

Prancūzijos ambasadorius Nigeryje anksti trečiadienį išvyko iš sostinės Niamėjaus, pranešė vienas Prancūzijos diplomatinis šaltinis ir šaltinis Nigerio vyriausybėje, perversmą įvykdę kariniai Vakarų Afrikos šalies valdytojai kelias savaites reikalavo, kad jis paliktų šalį.

Prancūzijos ambasadorius Nigeryje anksti trečiadienį išvyko iš sostinės Niamėjaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos ambasadorius Nigeryje anksti trečiadienį išvyko iš sostinės Niamėjaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 1:41 PM

„Ambasadorius ir šeši kolegos išvyko iš Niamėjaus apie 4 val. ryto (6 val.Lietuvos laiku)“, – sakė šaltinis Prancūzijos ambasadoje. Šaltinis Nigerio vidaus reikalų ministerijoje tai patvirtino ir sakė, kad lėktuvas išskrido Čado link.

Sekmadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė, kad Paryžius atšauks iš Nigerio savo ambasadorių Sylvainą Itte ir ateinančiais mėnesiais išves savo karius – to reikalavo perversmininkai.

Nigerio lyderiai, liepos 26 d. nuvertę demokratiškai išrinktą prezidentą Mohamedą Bazoumą, pasveikino Prancūzijos pareiškimą, bet sakė laukiantys oficialių veiksmų.

Režimas nuo rugpjūčio pabaigos reikalavo, kad Prancūzijos ambasadorius paliktų šalį. Jie panaikino ambasadoriaus diplomatinį neliečiamumą ir vizą, bet iki dabar Paryžius nevykdė reikalavimo. Prancūzija nepripažįsta karinių vadų valdžios ir vis dar reikalauja grąžinti į valdžią M. Bazoumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.