Vestuvės Irake virto tragedija: kilus gaisrui žuvo 100 žmonių

Mažiausiai 100 žmonių žuvo ir daugiau nei 150 buvo sužeisti gaisrui kilus per vestuves renginių salėje Irako šiauriniame Hamdanijos mieste, anksti trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Gaisras Irake.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Gaisras Irake.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 9:04 AM

Naujienų agentūros AFP fotografas matė, kaip į pagrindinę Hamdanijos, daugiausia krikščionių gyvenamo miesto į rytus nuo Mosulo, ligoninę su įjungtomis sirenomis atvažiuoja greitosios pagalbos automobiliai, kieme renkasi dešimtys žmonių duoti kraujo, kiti buriuojasi prie sunkvežimio su juodais lavonų maišais.

Ninevės provincijos, kurioje yra miestas, sveikatos apsaugos tarnybos „suskaičiavo 100 žuvusiųjų ir daugiau nei 150 sužeistųjų per gaisrą santuokų rūmuose Hamdanijoje“, pranešė oficiali Irako naujienų agentūra INA, tai tik „pirminiai duomenys“.

„Dauguma sužeistųjų smarkiai apdegė arba įkvėpė dūmų“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Saifas Al Badras ir pridūrė, kad žmonės nukentėjo ir per spūstį, kilusią įvykio vietoje.

Civilinės gynybos institucijos pranešė, kad renginių salėje buvo įrengtos „itin degios ir saugos standartų neatitinkančios“ plokštės, joms degant „išsiskyrė nuodingos dujos“. „Dėl labai degių, pigių statybinių medžiagų“ nukrito dalis lubų sakoma pranešime. „Pirminė informacija“ rodo, kad gaisrą galėjo sukelti fejerverkai.

Trumpame pareiškime Irako ministras pirmininkas Mohamedas Shia Al Sudani paragino sveikatos ir vidaus reikalų ministrus „mobilizuoti visas gelbėjimo pastangas“ gaisro aukoms padėti. Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad iš Bagdado ir kitų provincijų buvo pasiųsti „sunkvežimiai su medicinos pagalba“.

Irako statybos ir transporto sektoriuose dažnai nepaisoma saugos standartų, šalyje nuolat pasitaiko mirtinų gaisrų ir nelaimingų atsitikimų. Per gaisrą 2021 m. liepą šalies pietuose esančios ligoninės COVID pacientų skyriuje žuvo daugiau nei 60 žmonių. Tų pačių metų balandį sprogus deguonies bakams Bagdado ligoninėje, kurioje taip pat buvo gydomi COVID ligoniai, kilo gaisras, žuvo daugiau nei 80 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.