Mariupolio ligoninėse okupantai miršta dėl kraujo trūkumo

Užpuolikų užgrobtose Mariupolio ligoninėse Rusijos kariškiai miršta dėl kraujo trūkumo, nes gyventojai jo neduoda,  „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Ligoninė Mariupolyje.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Ligoninė Mariupolyje.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 2:08 PM

Jo teigimu, Mariupolio ligoninės susiduria su didžiule kraujo problema. „Tiesą sakant, kraujo tiesiog nėra, todėl okupantai greitai ir veiksmingai miršta. Laimei, mariupoliečiai jau suprato, kas nuolat kviečia duoti kraujo, ir prie perpylimo stoties eilių nėra. Priešingai - maloni tuštuma“, – parašė P. Andriuščenka.

Jis taip pat sakė, kad Mariupolyje įsibrovėliai ir toliau agituoja piliečius pagal sutartis stoti į karinę tarnybą. „Naujos patrankų mėsos paieškos prasidėjo su nauja energija, net banaliai pasitelkiant skelbimus, svarbiausia, kad jos būtų daug“, – sakė mero patarėjas.

Rusijos agresija Mariupolyje sukėlė vieną didžiausių humanitarinių nelaimių. Dėl priešo apšaudymo sunaikinta beveik 90 proc. miesto, apgriauti ir sunaikinti gyvenamieji pastatai, ligoninės, mokyklos, vaikų darželiai ir kita. Užpuolikai griauna apgadintus namus, kad paslėptų savo nusikaltimų pėdsakus.

Šiuo metu mieste likę daugiau nei 100 tūkst. gyventojų. Rusijos okupuoto Mariupolio medicinos sistema iš esmės neveikia, todėl, pogrindžio judėjimo teigimu, mirtingumas mieste didėja. Rusai pavertė Mariupolį ir aplinkinius kaimus kariniu ir logistikos centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.