Savo merginą nužudęs ir kūną išniekinęs rusas tapo „Rusijos herojumi“ ir atgavo laisvę

​Permės krašto gyventojas Dmitrijus Zelenskis, kuris buvo nuteistas 11 metų kalėti už savo sugyventinės nužudymą, buvo atleistas nuo bausmės dėl to, jog pasiryžo dalyvauti kare su Ukraina. Apie tai portalui 59.ru papasakojo jo motina Galina Zelenskaja.

Savo merginą nužudęs rusas atleistas nuo bausmės dėl dalyvavimo kare Ukrainoje.<br>„Baza“ nuotr.
Savo merginą nužudęs rusas atleistas nuo bausmės dėl dalyvavimo kare Ukrainoje.<br>„Baza“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 12:03 PM

D.Zelenskis dalyvavo antrojoje Čečėnijos kampanijoje. Taip pat jis periodiškai gydėsi karinėje ligoninėje Permėje, kur susipažino su Tatjana Melechina.

2018 m. dėl kilusio ginčo D.Zelenskis uždusino savo 27 metų merginą ir, norėdamas paslėpti nusikaltimo pėdsakus, nusprendė atsikratyti lavono.

Per apklausą jis sakė, kad išdarinėjo T.Melechinos kūną, sumalė jį per mėsmalę, o kaulus surinko į tris maišus ir įmetė į upę, tačiau po kurio laiko nusprendė pats pasiduoti policijai.

2019 m. teismas D.Zelenskį nuteisė 11 metų laisvės atėmimo bausme. Bausmę jis atliko kolonijoje Nr. 37 netoli Čusovo, kol 2022 m. lapkričio mėn. buvo užverbuotas vykti į karą su Ukraina.

„Mano sūnus išvyko kariauti dėl daugelio priežasčių: jis norėjo išpirkti savo kaltę už tai, ką padarė, be to, kolonijoje jam buvo likę sėdėti šešerius metus, todėl jis priėmė sprendimą, kad verčiau eis į kariauti. Čečėnijos kampanijos metu jis prašėsi į kariuomenę“, – pasakojo D.Zelenskio motina.

Nuteistojo motina sakė, kad jos sūnus dabar gyvena Rusijos kontroliuojamame Luhanske ir ketina persikelti į Anapą.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.