Spalį Vašingtone vyks JAV ir ES viršūnių susitikimas

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis spalį vyks į Europos Sąjungos (ES) ir JAV viršūnių susitikimą Vašingtone. JAV prezidentas Joe Bidenas džiaugiasi spalio 20 d. Baltuosiuose rūmuose vyksiančiu susitikimu su abiem aukščiausiais Europos politikais, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai.

Ch. Michelis, U. von der Leyen ir J. Bidenas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Ch. Michelis, U. von der Leyen ir J. Bidenas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 3:49 PM

Viršūnių susitikime bus kalbama apie glaudų bendradarbiavimą tarp Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos, „įskaitant mūsų bendrą įsipareigojimą remti Ukrainą, šiai ginant savo suverenumą, ir bausti Rusiją už jos agresiją“, – sakoma pranešime.

Susitikime taip pat bus skiriamas dėmesys JAV ir ES pastangoms siekti globalios švarios energetikos, kalbama apie bendradarbiavimą kritinių ir naujų technologijų, įskaitant skaitmeninę infrastruktūrą ir dirbtinį intelektą, srityse.

Tai bus antrasis JAV ir ES viršūnių susitikimas nuo J. Bideno kadencijos pradžios. Pirmasis toks susitikimas vyko 2021 m. birželį Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu