Ispanijos opozicijos lyderis A. Nunezas Feijoo ir per antrąjį balsavimą nebuvo išrinktas premjeru

Ispanijos opozicijos lyderis konservatorius Albertas Nunezas Feijoo ir per antrąjį balsavimą parlamente nebuvo išrinktas vyriausybės vadovu. Už 62-ejų politiką penktadienį savo balsą atidavė tik 172 parlamentarai, 177 buvo prieš, o vienas balsas buvo negaliojantis.

Ispanijos opozicijos lyderis A. Nunezas Feijoo ir per antrąjį balsavimą nebuvo išrinktas premjeru.<br>EPA-ELTA nuotr.
Ispanijos opozicijos lyderis A. Nunezas Feijoo ir per antrąjį balsavimą nebuvo išrinktas premjeru.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 4:30 PM

Manoma, kad dabar karalius Felipė VI formuoti vyriausybę paves socialistui Pedro Sanchezui, kuris vadovauja ministrų kabinetui nuo 2018 m. Jei iki lapkričio 27 d. jam nepavyks suburti balsų daugumos, vienintelė galimybė liks nauji rinkimai, kurie vyktų sausio 14 d.

A. Nunezo Feijóo dešiniųjų Liaudies partija (PP) aiškiai laimėjo liepos 23 d. vykusius rinkimus, tačiau iškovojo mažiau mandatų nei tikėjosi – 137. Jos galima koalicijos partnerė dešinioji populistinė partija „Vox“ prarado 19 vietų ir dabar jų turi tik 33.

Jau iš karto po rinkimų ekspertai teigė, kad P. Sánchezas turi daugiau šansų už savo konkurentą. Tačiau be kairiųjų aljanso „Sumar“ ir kelių mažesnių regioninių partijų paramos socialistui reikia susitarti ir su savanoriškoje tremtyje Briuselyje gyvenančio Katalonijos separatistų lyderio Carleso Puigdemont'o partija „Junts“. „Junts“ reikalauja surengti referendumą dėl nepriklausomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.