O. Scholzui susitikus su Kazachstano prezidentu, Rusijos įspėjimas

Po Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo susitikimo su Kazachstano prezidentu Kasymu Žomartu Tokajevu Rusija įspėjo nesikišti į jos ekonominius santykius. Rusijos užsienio reikalų ministerija penktadienį kritikavo, kad per ketvirtadienį vykusį susitikimą Berlyne buvo kalbama apie Vakarų sankcijas Maskvai. Rusija tikisi, kad be „neigiamo kišimosi“ iš išorės galės tęsti savo efektyvų ekonominį bendradarbiavimą ir savo geros kaimynystės santykius su Kazachstanu, sakoma pareiškime.

O. Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-29 23:35

Ypač platūs esą yra prekybiniai santykiai, „abiem šalims duodantys didelės naudos“. Astaną ir Maskvą jungia strateginė partnerystė. Todėl Rusija tikisi, kad nebus jokio kišimosi iš išorės, pažymėjo ministerija, kurią cituoja valstybinė naujienų agentūra TASS. Kazachstanas yra priklausomas nuo tranzitinės šalies Rusijos, kad, pavyzdžiui, galėtų pumpuoti savo naftą į Vokietiją.

O. Scholzas susitikime su K. Ž. Tokajevu gyrė šio pastangas užkirti kelia sankcijų prieš kaimyninę Rusiją apeidinėjimui. „Gerai ir naudinga“, kad Kazachstano vyriausybė ėmėsi atsakomųjų priemonių, sakė kancleris.

Per Kazachstaną į Rusiją patenka daug Vakarų sankcionuojamų prekių. Ir JAV jau paragino išteklių turtingą šalį neapeidinėti Vakarų sankcijų. K. Ž. Tokajevas Berlyne dar kartą pažymėjo, kad jo šalis remia ES ir kitų Vakarų šalių sankcijų paketus. Vis dėlto Kazachstano reputacija yra kaip Rusijai ištikimos šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.