Rusijoje nuo spalio 1 d. – nauja šaukimo į kariuomenę banga

Nuo spalio 1 d. Rusija pradės dar vieną šaukimo į kariuomenę bangą, nors būsimiems kareiviams sakoma, kad jie nebus siunčiami į karą Ukrainoje.

Rusijoje nuo spalio 1 d. – nauja šaukimo į kariuomenę banga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijoje nuo spalio 1 d. – nauja šaukimo į kariuomenę banga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 1:03 PM, atnaujinta Sep 29, 2023, 1:04 PM

Kariai bus pašaukti atlikti 12 mėnesių bazinę karo tarnybą, tačiau karo zonoje nebus dislokuoti, sakė už šaukimą generaliniame štabe atsakingas kontradmirolas Vladimiras Zimlianskis. Pasak jo, Ukrainoje pakanka karinę tarnybą atliekančių karių ir „atitinkamas užduotis atliekančių“ savanorių.

Rusijoje naujokai šaukiami į karinę tarnybą dukart per metus. Generalinio štabo teigimu, atlikę tarnybą vyrai turi grįžti namo, tačiau jie taip pat gali sudaryti sutartis ir vykdyti kovines operacijas Ukrainoje.

V. Zimlianskis nepateikė konkrečių skaičių, kiek naujokų bus pašaukta šį rudenį. Paprastai pašaukiama maždaug 120 tūkst. naujokų. Jis sakė, kad pavasarį buvo pašaukta 147 tūkst. vyrų.

Remiantis oficialiais Rusijos duomenimis, per pastaruosius mėnesius karinei tarnybai užsirašė apie 300 tūkst. savanorių. Be to, pernai per dalinę mobilizaciją buvo pašaukta 300 tūkst. rezervistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.