O. Scholzas susirūpinęs: į Vokietiją norinčių atvykti pabėgėlių skaičius yra per didelis

Federalinis kancleris Olafas Scholzas nori įvairiomis priemonėmis stabdyti dabartinę didėjančios migracijos į Vokietiją tendenciją. „Į Vokietiją norinčių atvykti pabėgėlių skaičius šiuo metu yra per didelis“, – pareikė jis žiniasklaidos grupei „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND).

 O. Scholzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 O. Scholzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 2:38 PM

„Todėl jau seniai remiame Europos išorės sienų apsaugą. Ir toliau taikome papildomas sienos apsaugos priemones su Austrija. Su Šveicarija ir Čekija susitarėme dėl bendros kontrolės jų pusėje“, – kalbėjo kancleris.

Jei prieglobsčio prašymas yra atmetamas, asmuo turi išvykti iš Vokietijos. „Turime užtikrinti, kad taip ir būtų“, – pažymėjo O. Scholzas. Vyriausybė Varšuvoje savo ruožtu turi užtikrinti, kad nebebūtų pardavinėjamos vizos ir pabėgėliai nebūtų „praleidžiami“ į Vokietiją. „Todėl sustiprinome kontroles pasienyje su Lenkija“, – tęsė O. Scholzas.

Visos šios priemonės, anot jo, turėtų atsiliepti pabėgėlių skaičiams. „Tikimės, kad tai greitai pasijus“, – teigė kancleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.