Šveicarijos sostinėje – didžiulis protestas prieš klimato kaitą

Šveicarijos Berno mieste dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį išėjo į gatves reikalaudami nedelsiant imtis kovos su klimato kaita veiksmų.

Šveicarijos sostinėje – didžiulis protestas prieš klimato kaitą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Šveicarijos sostinėje – didžiulis protestas prieš klimato kaitą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 6:16 PM

Protestą surengęs aljansas „Climate Alliance Switzerland“ teigė norinti pabrėžti, kaip turtingesnės šiaurinio pusrutulio šalys, tokios kaip Šveicarija, labiausiai prisidėjo prie klimato kaitos, tačiau skurdesnysis pietinis pusrutulis greičiausiai patirs blogiausias pasekmes.

Organizatoriai pranešė, kad renginyje dalyvavo daugiau nei 60 000 dalyvių.

Protestuotojai žygiavo prie Šveicarijos federalinių rūmų pastato Berno centre. Šiame mieste yra šalies nacionalinis parlamentas ir vyriausybė.

Minia nešė ženklus ir plakatus su šūkiais, tokiais kaip „Miškas dega, Arktis tirpsta, politika miega“ ir „Jei klimatas būtų bankas, seniai būtume jį išsaugoję“, – tai nuoroda į Šveicarijos vyriausybės neseniai paskelbtą pranešimą, kad bus gelbstimas bankų milžinas „Credit Suisse“.

„Climate Alliance Switzerland“ sudaro daugiau nei 140 organizacijų, įskaitant aplinkosaugos grupes, bažnyčias, jaunimo klubus, profesines sąjungas ir vartotojų gynimo grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.