Bulgarija uždaro įvažiavimą automobiliams su rusiškais numeriais

Pirmadienį, spalio 2-ąją, Bulgarija iki dienos pabaigos sustabdys rusiškų automobilių įvažiavimą į šalį. Apie tai „Telegram“ pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Rusų mašina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusų mašina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 1:09 PM, atnaujinta Oct 2, 2023, 1:10 PM

„Iki dienos pabaigos Bulgarija sustabdys rusiškų automobilių įvažiavimą į šalį“, – pranešė Bulgarijos pasienio policijos direktorius Antonas Zlatanovas.

Kaip pranešta anksčiau, sunkvežimiams šis draudimas taikomas jau keletą mėnesių.

Europos Komisija rugsėjo mėnesį išaiškino, kaip ES valdžios institucijos gali uždrausti importuoti daugelį prekių, įskaitant automobilius, iš Rusijos. Po to Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Estija ir Suomija uždraudė įvažiuoti automobiliams su rusiškais numeriais.

Spalio 3 dieną toks pat draudimas įsigalios ir Norvegijoje, kuri nėra ES narė, bet yra Šengeno susitarimo narė ir turi sausumos sieną su Rusija.

Pasak portalo „Meduza“, per Bulgariją eina sausumos kelias iš Sakartvelo į Serbiją. Šios dvi šalys yra pagrindinės rusų emigracijos kryptys po Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.