Turkija surengė antskrydžius prieš PKK bazes Irake

Po sekmadienį Ankaroje surengto sprogdinimo, per kurį buvo sužeisti du policininkai, Turkijos lėktuvai inicijavo antskrydžius Irako Kurdistane.

R. T. Erdoganas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 11:03 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 11:04 AM

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas po sprogimo buvo pažadėjęs, kad „teroristai“ niekada nepasieks savo tikslų.

Atsakomybę už sprogdinimą prisiėmė Kurdistano darbininkų partija (PKK), kurią Turkija ir jos Vakarų sąjungininkės yra pripažinusios teroristine grupuote. Ji jau keturis dešimtmečius vykdo kruviną sukilimą prieš Ankarą.

Atakos taikiniu tapo rajonas, kuriame dirba kelios ministerijos ir Turkijos parlamentas. Pastarasis sekmadienio popietę po išpuolio susirinko į iš anksto planuotą pirmą posėdį po vasaros pertraukos. Posėdžio metu R. T. Erdoganas kreipėsi į parlamento narius.

„Grėsmę piliečių ramybei ir saugumui keliantys nedorėliai nepasiekė savo tikslų ir jų niekada nepasieks“, – teigė R. T. Erdoganas.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad apie 9 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku) prie „Vidaus reikalų ministerijos Generalinio saugumo direktorato“ komerciniu automobiliu atvyko du užpuolikai ir surengė sprogdinimą. „Vienas iš teroristų susisprogdino. Kitas žuvo nuo kulkos į galvą dar nespėjęs susisprogdinti“, – tvirtino vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya. Pasak jo, buvo sužeisti du policijos pareigūnai, tačiau pavojaus jų gyvybėms esą nėra.

Ankaros prokūratūra vėliau paskelbė, kad pradeda tyrimą.

Tuo metu PKK savo ruožtu prakalbo apie „atpirkimo akciją prieš Turkijos vidaus reikalų ministeriją“.

Sekmadienio vakarą vienas pareigūnas Irako Kurdistane pranešė, kad Turkijos kariuomenės lėktuvai bombarduoja dalį Bradosto regiono ir Badrano kaimą.

Turkijos gynybos ministerija pripažino, kad Irako šiaurėje būta „oro operacijos“, kurios tikslas buvo „neutralizuoti PKK“. Anot ministerijos, buvo sunaikinta „20 taikinių, kuriais naudojosi teroristai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.