Kijeve karys nušovė du savo ginklo brolius

Kijeve sulaikytas kariškis, kuris, kilus kivirčui, iš automato nušovė du tarnybos draugus. Tai pranešė Centrinio regiono gynybos specializuotosios prokuratūros spaudos tarnyba, kuria remiasi UNIAN.

 Ukrainos policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ukrainos policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 2:50 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 3:00 PM

Kaip sakoma pranešime, spalio 2-osios naktį Kyjive buvo nužudyti du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai. Tyrimo duomenimis, incidentas įvyko, kai vieno iš Ukrainos sostinėje dislokuotų karinių dalinių kareivis po parą trukusio budėjimo kartu su dviem kolegomis iš to paties dalinio gėrė alkoholinius gėrimus.

„Netikėtai kilus konfliktui, jis nušovė abu tarnybos draugus iš tarnybinio ginklo, o po to bandė pasišalinti iš nusikaltimo vietos, tačiau buvo sulaikytas teisėsaugos pareigūnų“, – rašoma pranešime. Sulaikymo metu iš įtariamojo buvo paimtas Kalašnikovo automatas su šoviniais.

Kariškiui pareikštas įtarimas pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 115 str. – tyčinis dviejų ar daugiau asmenų nužudymas. Jam skirta kardomoji priemonė suėmimas. Vyrui gresia iki 15 metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.