Švedija stoja į kovą su paplitusiu gaujų smurtu: pasitelkts dronus, kameras ir kitas technologijas

Švedija kovai su šalyje plačiai paplitusiu gaujų smurtu planuoja pasitelkti modernias technologijas, įskaitant dronus ir veidų bei transporto priemonių numerių atpažinimą, antradienį Stokholme paskelbė vyriausybės atstovai. Jie taip pat prakalbo apie naujus teisės aktus, kuriais ketinama sudaryti palankesnes sąlygas policijos ir kitų institucijų bendradarbiavimui.

 Švedijos policija.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
 Švedijos policija.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-03 14:00, atnaujinta 2023-10-03 14:03

Kaip teigiama, veido atpažinimo programinę įrangą planuojama naudoti žinomiems gaujų nariams identifikuoti, o transporto priemonių numerių registravimą siūloma vykdyti automatiškai. Tuo metu policijai ketinama leisti plačiau pritaikyti bepilotes skraidykles.

Šias priemones bus siekiama priimti skubos tvarka. Pasak teisingumo ministro Gunnaro Strömmerio, buvo iškeltas tikslas per aštuonis mėnesius parengti ir vyriausybei pateikti atitinkamą siūlymą.

Švedijos visuomenę neseniai sukrėtė šaudymo incidentų ir sprogimų serija. Anot duomenų, rugsėjį buvo nušauta 11 žmonių, o dar viena moteris žuvo per sprogimą. Manoma, kad visa tai gali būti susiję su spėjamu konfliktu nusikalstamo „Foxtrot“ tinklo viduje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.