Buvusi Rusijos TV kanalo redaktorė už akių nuteista 8,5 metų kalėjimo

Buvusi Rusijos „Pirmojo kanalo“ redaktorė Marina Ovsianikova už akių nuteista 8,5 metų laisvės atėmimo bausme už karinių „klastočių“ platinimą, trečiadienį pranešė portalas „Mediazona“.

Marina Ovsianikova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Marina Ovsianikova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 10:22 AM, atnaujinta Oct 4, 2023, 10:23 AM

M. Ovsianikova 2022 metų kovą, Rusijos karo prieš Ukrainą pradžioje, pagarsėjo savo protestu tiesioginiame eteryje, kai išbėgo į TV studiją su antikariniu plakatu „Čia jums meluoja“.

Maskvos Basmano rajono teismas už akių nuteisė M. Ovsianikovą 8,5 metų bendrojo režimo kolonijos dėl politinės neapykantos motyvuoto „klastočių“ apie Rusijos kariuomenę skleidimo.

Prokuratūra prašė skirti jai 9,5 metų kalėjimo bausmę. Byla dėl „klastočių“ buvusiai „Pirmojo kanalo“ darbuotojai iškelta dėl piketo Sofijos krantinėje priešais Kremlių. Ji ten išėjo su plakatu „Putinas – žudikas, jo kariai – fašistai. Žuvo 352 vaikai. Kiek dar vaikų turi mirti, kad jūs liautumėtės?“ Pasak Tyrimų komiteto, šiuo piketu M. Ovsianikova „sukėlė realią grėsmę, kad visuomenėje susiformuos neigiamas požiūris į Ginkluotąsias pajėgas“.

Po ankstesnio protesto M. Ovsianikovai buvo skirtos kelios piniginės baudos, vėliau – namų areštas, bet ji iš jo pabėgo ir išvyko iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.