Dėl ginklo įsigijimo vartojant narkotikus kaltinamas J. Bideno sūnus teisme neigė savo kaltę

JAV prezidento Joe Bideno sūnus, kuriam buvo pateikti kaltinimai dėl ginklų įstatymo pažeidimų, teisme neigė savo kaltę. Hunteris Bidenas antradienį atvyko į teismą Vilmingtone Delavero valstijoje ir pareiškė esąs „nekaltas“, pranešė amerikiečių žiniasklaida, įskaitant stotį CNN ir „The Washington Post“.

H. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
H. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 9:11 AM, atnaujinta Oct 4, 2023, 9:12 AM

53-ejų Hunteris pradžioje pageidavo, kad jam būtų leista dalyvauti teismo posėdyje vaizdo ryšiu. Tačiau teismas šį prašymą atmetė. H. Bideno gyvenamoji vieta yra Kalifornijoje JAV vakarinėje pakrantėje, o Delaveras yra rytinėje pakrantėje.

Prezidento sūnus kaltinamas, kad prieš pirkdamas ginklą prieš kelerius metus pateikė neteisingus duomenis ir tyčia nuslėpė savo priklausomybę nuo narkotikų. Planuotas susitarimas tarp prezidento sūnaus ir prokuratūros, kuris būtų leidęs išvengti proceso, prieš tai žlugo.

Remiantis teismo dokumentais, kaltinimą sudaro trys punktai: Hunteris kaltinamas dėl melagingų duomenų pateikimo perkant ginklą, melagingų duomenų pateikimo pardavėjui ir ginklo laikymo, nepaisant vartojamų narkotikų. H. Bidenas apie ilgametę savo priklausomybę nuo narkotikų 2021 m. pats paviešino knygoje.

Jis jau kurį laiką yra teisėsaugos akiratyje. Jam gresia tolesni teisiniai žingsniai dėl mokestinių nusižengimų. Prokuratūra Delavere kaltina H. Bideną 2017 ir 2018 m. laiku nesumokėjus pajamų mokesčio federaliniu lygiu. Susitarimas su prokuratūra dėl kaltinimų šioje byloje taip pat žlugo. Visa tai prezidento sūnui labai neįprasta ir politiškai labai keblu.

Tyrimas ir galimas procesas prieš Hunterį Bideną gali turėti įtakos JAV prezidento rinkimų kampanijai. Demokratas J. Bidenas 2024 m. rinkimuose ketina siekti perrinkimo. Respublikonai teisines H. Bideno problemas reguliaria išnaudoja užsipuolimams prieš tėvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.