Estija ir Latvija pirks karinių transporto priemonių už 693 mln. eurų

Estija ir Latvija planuoja plėsti ir modernizuoti savo ginkluotųjų pajėgų transportavimo pajėgumus, kartu įsigydamos karinių transporto priemonių, kurių bendra vertė – apie 693 mln. eurų, trečiadienį pranešė Estijos pareigūnai.

Estija ir Latvija pirks karinių transporto priemonių už 693 mln. eurų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Estija ir Latvija pirks karinių transporto priemonių už 693 mln. eurų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 9:59 PM

Estijos gynybos investicijų centras pranešė pasirašęs pagrindų sutartį su gamintojų „Volvo“, „Scania“ ir „Mercedes Benz“ vietos atstovais. Sutartis sudaryta septyneriems metams.

Transporto priemonės yra įvairių tipų ir dydžių, jos bus užsakomos ir pristatomos partijomis, sakoma pranešime. Tarp jų bus logistikos mašinų, skirtų kelių transportui, ir taktinių transporto priemonių, kurias galima naudoti ir kovos lauke, ir keliuose. Pirmajame pirkimo etape numatoma įsigyti beveik 400 transporto priemonių, pirmosios bus pristatytos kitais metais, sakoma pranešime.

Estija ir Latvija neseniai išplėtė bendradarbiavimą ginkluotės sektoriuje, atsižvelgdamos į Maskvos invaziją į Ukrainą. Dvi kaimyninės Baltijos šalys, Europos Sąjungos ir NATO narės, besiribojančios su Rusija, susitarė drauge pirkti Vokietijos gamybos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą „Iris-T“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.