Į Ispanijos Kanarų salas atplaukė laivas su beveik 280 migrantų

Į Ispanijos Kanarų salas antradienį atplaukė valtis su 280 migrantų, įveikusi vieną iš pavojingiausių migracijos maršrutų, AFP pranešė viena gelbėjimo organizacija.

Migrantai Ispanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Migrantai Ispanijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 12:46 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 12:47 PM

Tarp migrantų buvo dvi moterys, 268 vyrai ir 10 nepilnamečių, daugiausia iš Užsachario Afrikos, sakė gelbėjimo tarnyba, pridurdama, kad tai buvo didžiausias keleivių skaičius, kada nors viena valtimi atplaukęs į salyną, kuris tapo migrantų vartais į Europą ir sulaukia vis daugiau tokių atvykėlių.

Ispanijos žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad laivas pasiekė La Restingos uostą mažoje El Hierro saloje, esančioje maždaug už 450 km nuo Afrikos krantų.

Vien tik antradienį El Hierro pakrantėje išsilaipino apie 500 migrantų. Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad į uostą atplaukė dar vienas laivas su 79 migrantais, o 127 kiti buvo išgelbėti iš jūros.

Į Kanarų salas nuo sausio 1 iki rugsėjo 30 dienos atvyko 14 976 migrantai, t. y. 19,8 proc. daugiau nei 2022 metais tuo pačiu laikotarpiu, rodo naujausi Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenys.

Pastaraisiais metais migracijos kelias į Kanarų salas buvo itin intensyvus dėl griežtesnės Viduržemio jūros regiono kontrolės.

Čia dažnai pasitaiko laivų avarijų, nes šis maršrutas yra ypač pavojingas. Nevyriausybinės organizacijos nuolat praneša apie mirtinas laivų katastrofas Maroko, Ispanijos ir tarptautiniuose vandenyse; neoficialiais duomenimis, žuvusiųjų skaičius siekia dešimtis, o gal ir šimtus.

Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) rugsėjo pradžios duomenimis, šiais metais šiame maršrute žuvo arba dingo 140 migrantų.

Ispanijos NVO „Caminando Fronteras“, kuri, kitaip nei TMO, remiasi jūroje esančių asmenų ar jų artimųjų pagalbos skambučiais, apskaičiavo, kad per pirmąjį šių metų pusmetį šiame migracijos kelyje žuvo arba dingo 778 migrantai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.