Kosovo prezidentė pakartojo savo šalies raginimą įvesti Serbijai sankcijas

Kosovo prezidentė Vjosa Osmani ketvirtadienį pakartojo savo šalies raginimą įvesti Serbijai sankcijas dėl praėjusį mėnesį prieš Kosovo policininkus surengtos kruvinos atakos.

Vjosa Osmani.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vjosa Osmani.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 3:56 PM, atnaujinta Oct 5, 2023, 3:57 PM

Rugsėjo pabaigoje Kosovo šiaurėje kilo susišaudymas tarp vietos policijos pajėgų ir maždaug 30 ginkluotų vyrų, kurie į Kosovo teritoriją pateko iš kaimyninės Serbijos. Per incidentą Banskos kaime žuvo vienas Kosovo policijos pareigūnas ir trys užpuolikai.

Pasak V. Osmani, šis „siaubingas“ išpuolis buvo surengtas ne tik prieš Kosovą, o ir prieš „taiką, stabilumą ir saugumą visoje Europoje“.

Kalbėdama prieš Ispanijos Granados mieste rengiamą Europos politinės bendrijos (EPB) susitikimą, Kosovo prezidentė sankcijas Belgradui iškėlė kaip sąlygą potencialiam susitikimui su Serbijos vadovu Aleksandaru Vučičiumi.

„Nėra reikalo susitikti, kol A. Vučičiui nebus pritaikytos sankcijos. Pirmiausia sankcijos, o tada galėsime kalbėti apie visa kita“, – pažymėjo V. Osmani.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.