Žiniasklaida: Turkijos laivas Juodojoje jūroje užplaukė ant minos

Su Turkijos vėliava plaukiojantis komercinis krovininis laivas „Kafkametler“ atsitrenkė į miną Juodojoje jūroje prie Rumunijos krantų. Laivas apgadintas nesmarkiai, įgula nenukentėjo.

Žiniasklaida: Turkijos laivas Juodojoje jūroje užplaukė ant minos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Žiniasklaida: Turkijos laivas Juodojoje jūroje užplaukė ant minos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 7:15 PM

Kaip rašo UNIAN, tai pranešė „Reuters“, remdamasi šaltiniais jūrų ir saugumo tarnybose.

Didžiosios Britanijos jūrų saugumo bendrovės „Ambrey“ duomenimis, incidentas įvyko ketvirtadienį 9 val. 20 min. už 11 jūrmylių į šiaurę nuo Sulinos miesto Rumunijoje. „Laivas trumpam išmetė inkarą, kad įvertintų žalą. 12 val. 10 min. jis atnaujino plaukiojimą“, – pranešė bendrovė.

„Reuters“ pažymi, kad tai pirmas incidentas per kelis mėnesius, kai laivas susidūrė su jūrine mina. Anksčiau draudikai įtraukė Juodosios jūros regioną į padidėjusios rizikos zonų, kuriose plūduriuojančios minos kelia pavojų, sąrašą.

Šaltinis Ukrainos vyriausybėje patvirtino, kad laivas užplaukė ant minos, ir pridūrė, jog „tai greičiausiai Antrojo pasaulinio karo laikų mina arba desantinė mina, palikta ten pernai“.

Konsultacijų bendrovės „Bosphorus Observer“ vadovas Yörükas Işıkas žurnalistams pranešė, kad per incidentą nesmarkiai apgadinta laivo balasto cisterna, įgula nenukentėjo.

„MarineTraffic“ duomenimis, ketvirtadienio vakarą „Kafkametler“ išmetė inkarą Dunojaus deltoje netoli Ukrainos Vilkovo terminalo.

„Ambrey“ ketvirtadienį pareiškė, kad incidentas įvyko tą pačią dieną, kai bendrovė „informavo savo klientus, jog Rusijos karinės jūrų pajėgos gali statyti papildomas jūrines minas, kad sužlugdytų grūdų eksportą iš Ukrainos“, rašo „Reuters“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.