A. Blinkenas įvardijo priežastį, kuri galėjo paskatinti „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį

​Viena iš priežasčių, galėjusių paskatinti „Hamas“ lyderius įvykdyti vakarykštį išpuolį prieš Izraelį, tikriausiai buvo galimo Izraelio ir Saudo Arabijos santykių normalizavimo sutrikdymas. Tai pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, kurį cituoja „Reuters“.

A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-08 19:26, atnaujinta 2023-10-08 19:27

„Nenuostabu, kad dalis motyvacijos galėjo būti siekis nutraukti pastangas įtraukti Saudo Arabiją ir Izraelį į kitų šalių, kurios gali būti suinteresuotos normalizuoti santykius su Izraeliu, gretas“, – sakė A.Blinkenas.

Praėjusį mėnesį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad jo šalis yra ant taikos su Saudo Arabija slenksčio, galinčio pakeisti Artimuosius Rytus.

Saudo Arabija, kuri skelbiasi esanti islamo pasaulio lyderė, jau seniai reikalauja, kad palestiniečių teisė į valstybingumą būtų Izraelio valstybės pripažinimo sąlyga, o dauguma B.Netanyahu nacionalistinės religinės koalicijos narių ilgai tam priešinosi.

Tuo tarpu A.Blinkenas pridūrė, kad JAV kol kas nematė jokių įrodymų, patvirtinančių, kad Iranas gali būti prisidėjęs prie vakarykščio išpuolio prieš Izraelį.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.