Kinijos užsienio reikalų ministras paragino JAV „racionaliau valdyti esamus skirtumus“

Pirmadienį Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi paragino Jungtines Amerikos Valstijas „racionaliau valdyti esamus skirtumus“.

Wang Yi.<br>EPA-ELTA nuotr.
Wang Yi.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-09 08:07, atnaujinta 2023-10-09 08:08

Pekine pasveikinęs Senato daugumos lyderį Chucką Schumerį, Wang Yi sakė, jog tikisi, kad šis vizitas „padės Jungtinėms Valstijoms geriau suprasti Kiniją, objektyviau pažvelgti į Kinijos ir JAV santykius, taip pat racionaliau valdyti esamus skirtumus, o tai padės dviejų šalių santykiams grįžti į sveiko vystymosi kelią“.

Savo ruožtu Ch. Schumeris vyriausiajam Kinijos diplomatui pareiškė esantis „labai nusivylęs“ Pekino pareiškimu dėl pratrūkusio smurto tarp Izraelio ir palestiniečių, rodo agentūros vaizdo įrašas.

„Tiesą sakant, esu labai nusivylęs Užsienio reikalų ministerijos pareiškimu, kuriame nėra jokios užuojautos ar paramos Izraeliui šiais sunkiais ir neramiais laikais“, – per susitikimą Pekine užsienio reikalų ministrui Wang Yi sakė Ch. Schumeris.

Prieš susitikimą Wang Yi pasveikino Ch. Schumerį ir jo delegaciją Pekino valstybiniuose svečių namuose. Ch. Schumeris yra dar vienas aukšto rango JAV pareigūnas, atvykęs į Kiniją Vašingtonui siekiant mažinti įtampą su Pekinu. Šeštadienį jis susitiko su Chen Jiningu, Kinijos valdančiosios Komunistų partijos vyriausiuoju pareigūnu Šanchajuje, ir pabrėžė, kad JAV „nenori, jog ekonominiai ryšiai nutrūktų“.

„Bloomberg“ pranešė, kad Ch. Schumeris ir jo delegacija siekia susitikimo su prezidentu Xi Jinpingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.