Xi Jinpingas: JAV ir Kinijos santykiai turi įtakos žmonijos likimui

Pirmadienį Kinijos lyderis Xi Jinpingas Pekine susitiko su Amerikos senatorių delegacija ir pareiškė, kad Kinijos ir JAV ryšiai turės įtakos „žmonijos likimui“, rodo agentūros vaizdo įrašai.

Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Xi Jinpingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 12:11 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 12:12 PM

„Tai, kaip Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos sutaria viena su kita permainų ir neramumų pasaulyje, nulems žmonijos ateitį ir likimą“, – sakė Xi Jinpingas, susitikęs su Senato daugumos lyderiu Chucku Schumeriu ir jo delegacija.

Kinijos ir JAV santykiai yra „svarbiausi dvišaliai santykiai pasaulyje“, pridūrė jis. „Daug kartų sakiau, taip pat ir keliems prezidentams, kad turime tūkstantį priežasčių pagerinti Kinijos ir JAV santykius, bet nė vienos priežasties juos sugriauti“, – sakė Xi Jinpingas. „Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos turi parodyti didžiųjų šalių platų mąstymą, viziją ir atsakomybę, didindamos abiejų tautų gerovę ir skatindamos žmonių visuomenės pažangą“, – sakė Xi Jinpingas.

Pasak Kinijos lyderio, Kinijos ir JAV santykiai turėjo „daug pakilimų ir nuosmukių, tačiau bendra kryptis visuomet buvo į priekį“. „Pasaulis vystosi ir laikai keičiasi, bet istorinė taikaus Kinijos ir JAV sambūvio logika nepasikeitė“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.