Norvegijos seismologijos institutas užfiksavo „galimą sprogimą“ Baltijos jūroje

Norvegijos seismologijos institutas NORSAR antradienį pranešė šeštadienio vakarą užfiksavęs „galimą sprogimą“ Baltijos jūroje tarp Suomijos ir Estijos, kur vėliau buvo aptiktas dujotiekio nuotėkis.

Balticconnector.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Balticconnector.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 9:59 PM

„NORSAR užfiksavo galimą sprogimą palei Suomijos Baltijos jūros pakrantę 2023 metų spalio 8 dieną, 1.20 val.“, – savo interneto svetainėje rašė nepriklausomas institutas.

Sekmadienį dėl nuotėkio buvo nutrauktas dujotiekio „Balticconnector“ darbas, taigi nustojo veikti paskutinis šalies dujotiekis nuo tada, kai importas iš Rusijos buvo sustabdytas jai įsiveržus į Ukrainą.

Incidentas įvyko praėjus metams po to, kai keli povandeniniai sprogimai pažeidė „Nord Stream“ dujotiekį, pagrindinį Rusijos gamtinių dujų eksporto į Vakarų Europą kanalą.

Pasak NORSAR, pastarųjų incidentų mastas buvo „daug mažesnis“ nei 2022 metų rugsėjo mėnesį įvykę sprogimai „Nord Stream“ vamzdyne.

Sprogimo židinys, kaip manoma, buvo už 20 km į šiaurę nuo Paldiskio (Estija), teigė NORSAR, pridurdamas, kad sprogimo vieta ir mastas išlieka „labai neapibrėžti“. Šiuo metu atliekama tolesnė informacijos analizė, teigė institutas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.