Popiežius ragina „Hamas“ paleisti visus įkaitus

Popiežius Pranciškus paragino teroristinę palestiniečių organizaciją „Hamas“ paleisti visus pagrobtus ir į Gazos Ruožą išvežtus įkaitus. „Prašau nedelsiant paleisti visus įkaitus“, – trečiadienį kassavaitinėje visuotinėje audiencijoje šv. Petro aikštėje Romoje sakė Katalikų bažnyčios vadovas.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 4:00 PM

Turėdamas omenyje Izraelį, popiežius pridūrė: „Tie, kurie yra užpuolami, turi teisę gintis. Tačiau esu labai susirūpinęs dėl visiškos apgulties, kurioje gyvena palestiniečiai Gazos Ruože“.

„Hamas“ Gazos Ruože laiko daugybę įkaitų, kuriuos pagrobė savaitgalį Izraelyje per didelį puolimą. Tarp jų yra ir izraeliečių, turinčių dvigubą pilietybę. Izraelio kariuomenės vertinimu, „Hamas“ savo rankose laiko apie 150 įkaitų.

Popiežius kartu pabrėžė: „Artimiesiems Rytams reikia ne karo, o taikos. Taikos, grindžiamos teisingumu, dialogu ir brolybės drąsa“. Jis teigė „su nerimu ir skausmu stebintis, kas vyksta Izraelyje ir Palestinoje“. „Meldžiuosi už šeimas, kurioms šventinė diena tapo gedulo diena“, – kalbėjo pontifikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.