Ambasadorius: latviai Izraelyje nepanikuoja, bet tam tikras nerimas jaučiamas

Užsienio piliečiai Izraelyje, skirtingai nei vietos gyventojai, kiek labiau nerimauja dėl to, kas vyksta šalyje, tačiau masinės panikos nėra. Tai interviu Latvijos televizijai pareiškė šalies ambasadorius Izraelyje Aivaras Groza, praneša portalas LSM.

Latvija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Latvija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 10:46 AM, atnaujinta Oct 13, 2023, 10:47 AM

Pasak diplomato, iki šiol į ambasadą dėl konsultacijų kreipėsi apie 140 Latvijos piliečių, žmonės ieško ir randa būdų, kaip išvykti iš šalies, jei joje nesijaučia saugūs.

Ambasadorius pažymėjo, kad Izraelio parduotuvėse baigiasi maisto produktai, nes sutriko tiekimo grandinės. Dažnai girdėti sirenos, skelbiančios oro pavojų. „Izraeliečiai prie to pripratę, gal užsieniečiams tai neįprasta, bet tai – kasdienybė šioje šalyje“, – sakė A. Groza.

Anot jo, apšaudymai iš Gazos Ruožo nebėra tokie intensyvūs, bet tęsiasi.

Nedidelė Latvijos ambasados ​​darbuotojų komanda toliau dirba, atsakinėja į žmonių elektroninius laiškus ir telefono skambučius.

Kaip anksčiau pranešė LSM, pirmadienį, spalio 16-ąją, nacionalinis oro vežėjas „airBaltic“ Užsienio reikalų ministerijos prašymu planuoja specialų evakuacinį skrydį iš Izraelio.

„airBaltic“ atstovai informavo, kad lėktuve bus 148 vietos. Bendrovė pabrėžia, kad keleivių, įgulos ir skrydžių saugumas yra jos prioritetas. „airBaltic“ atidžiai stebi situaciją Izraelyje ir pasilieka teisę keisti planuojamo reiso laiką arba atšaukti skrydį.

Latvijos URM ir ambasados ​​duomenimis, šiuo metu Izraelyje yra 143 latviai, kurie ieško galimybių išvykti iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?