Britų premjeras pasmerkė „pasibjaurėtiną“ antisemitinių incidentų skaičiaus augimą JK

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas penktadienį pasmerkė „pasibjaurėtiną antisemitinių incidentų skaičiaus augimą“ šalyje pastarosiomis dienomis, po šeštadienio „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį.

R. Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
R. Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 4:56 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 4:58 PM

„Atvirai kalbant, pastarosiomis dienomis antisemitinių incidentų padaugėjo. Tai nėra gerai“, – sakė R. Sunakas, kalbėdamas žurnalistams tarptautiniame aukščiausiojo lygio susitikime Gotlande, Švedijoje.

Londono policijos teigimu, „smarkiai padaugėjo antisemitinių nusikaltimų ir incidentų“.

Miesto policijos komisaro pavaduotojo padėjėjas Laurence‘as Tayloras sakė, kad nuo rugsėjo 30 iki spalio 13 dienos užregistruoti 105 antisemitiniai incidentai ir 75 nusikaltimai, palyginti su 14 tokio pobūdžio incidentų ir 12 nusikaltimų tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Mes skyrėme papildomą finansavimą Bendruomenės saugumo fondui, siekdami užtikrinti, kad žydų institucijos – nesvarbu, ar tai sinagoga, ar mokyklos, – turėtų visą reikiamą apsaugą, o policija turėtų visą reikiamą paramą, kad užtikrintų mūsų gatvių saugumą visų bendruomenių žmonėms, – sakė R. Sunakas. – Nes mes visiškai netoleruosime žmonių, kurstančių neapykantą, smurtą ar rasistinę veiklą. Bauginantis ar grasinantis elgesys nebus toleruojamas. Į tai bus reaguojama visa įstatymo galia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.