Į Izraelį solidarumo vizito atvyko JAV gynybos sekretorius L. Austinas

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas penktadienį atvyko į Izraelį, vizito tikslas – parodyti solidarumą šaliai, vis dar neatsigaunančiai po pražūtingos „Hamas“ atakos, dėl kurios žuvo jau tūkstančiai žmonių.

JAV gynybos sekretorius L. Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
JAV gynybos sekretorius L. Austinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 10:14 AM, atnaujinta Oct 13, 2023, 11:04 AM

L. Austinas susitiks su pareigūnais, įskaitant ministrą pirmininką Benjaminu Netanyahu ir gynybos ministrą Yoavą Gallantą. Tai jau trečiasis jo, kaip Pentagono vadovo, vizitas į Izraelį, prieš tai Izraelyje lankėsi JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Šia kelione siekiama pabrėžti „nesvyruojančią JAV paramą Izraelio žmonėms ir įsipareigojimą garantuoti, kad Izraelis turėtų tai, ko reikia apsiginti“, sakoma JAV Gynybos departamento pranešime.

L. Austinas taip pat asmeniškai dalyvaus perduodant dalį saugumo pagalbos, kurią JAV siunčia Izraeliui po šeštadienį „Hamas“ surengto netikėto užpuolimo, per kurį Izraelyje nužudyta 1 200 žmonių ir paimta apie 150 įkaitų. Izraelis kelias dienas iš oro ir artilerijos bombarduoja „Hamas“ taikinius Gazos Ruože. Vašingtonas rytinėje Viduržemio jūros dalyje dislokavo lėktuvnešį ir kitus karo laivus bei pažadėjo Izraeliui amuniciją ir kitą įrangą.

„Mes didiname paramą. Į Izraelį atkeliavo daug siuntų su medžiagomis, kurių jie prašė, dar viena bus pristatyta šiandien ir dar daugiau artimiausiomis dienomis“, – žurnalistams pakeliui į Izraelį sakė aukšto rango JAV gynybos pareigūnas.

Jungtinės Amerikos Valstijos taip pat konsultuoja ir padeda Izraeliui spręsti įkaitų problemą.

Ketvirtadienį Briuselyje L. Austinas sakė žurnalistams, kad JAV iš anksto nežinojo apie „Hamas“ planuojamą kruviną puolimą. Jis taip pat sakė, kad JAV nekelia jokių sąlygų Izraeliui, kaip panaudoti tiekiamus ginklus. „Tai profesionali kariuomenė, vadovaujama profesionalios vadovybės, ir mes tikimės, kad jie imsis teisingų veiksmų vykdydami savo kampaniją“, – sakė L. Austinas.

Izraelis rengiasi galimai sausumos invazijai į palestiniečių teritoriją, kurioje gyvena daugiau kaip 2 mln. žmonių, taip pat nutraukė vandens, maisto ir elektros tiekimą į Gazos Ruožą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.