Paryžiaus prokuratūra tiria galimą M. Ovsianikovos apnuodijimą

Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo Rusijos TV žurnalistės Marinos Ovsianikovos, kuri išgarsėjo dėl savo kritikos karui Ukrainoje, apnuodijimo. Žurnalistė ketvirtadienio popietę surinko skubios pagalbos telefoną, nes išėjusi iš namų staiga pasijuto blogai ir išsigando, kad galėjo būti apnuodyta, penktadienį pranešė prokuratūra. Ji paprašė būti nuvežta į ligoninę. Pradėti pirmieji tyrimai.

Marina Ovsianikova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Marina Ovsianikova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 4:09 PM, atnaujinta Oct 13, 2023, 4:10 PM

„Mes bijojome dėl Marinos Ovsianikovos“, – sakė organizacijos „Reporteriai be sienų“ generalinis sekretorius Christophe‘as Deloire‘as. Esą apnuodijimo hipotezė nebuvo atmesta. Tačiau Ch. Deloire‘as paneigė prokuratūros teiginius, kad žurnalistė pati pasakė, jog galėjo būti apnuodyta. Organizacija prieš prasidedant procesui prieš televizijos žurnalistę maždaug prieš metus išvežė ją iš Rusijos.

Prieš pusantros savaitės M. Ovsianikova Rusijoje buvo nuteista pusdevintų metų laisvės atėmimo bausme. Teismas Maskvoje už akių pripažino ją kalta dėl tariamo melagienų apie rusų kariuomenę skleidimo. Tada dar Rusijos valstybinėje televizijoje dirbusi redaktorė prasidėjus karui Ukrainoje sukėlė didelį ažiotažą, kai per tiesioginę žinių laidą pasirodė eteryje su protesto plakatu.

Po šios akcijos dabar 45-erių M. Ovsianikova vienu metu, be kita ko, dirbo vokiečių laikraščiui „Welt“, tačiau vėliau grįžo į Rusiją ir vėl protestavo prieš karą. 2022 m. spalį jos advokatas pranešė, kad žurnalistė galutinai paliko savo tėvynę iš išvyko Europos kryptimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.