Amsterdame surengta didžiulė demonstracija Palestinai paremti

Sekmadienį tūkstančiai žmonių žygiavo Amsterdamo gatvėmis, susirinkę į palestiniečius palaikyti skirtą demonstraciją, Izraelio pajėgoms ruošiantis įsiveržti į Gazos ruožą, reaguojant į precedento neturintį praėjusią savaitę įvykdytą „Hamas“ islamistų išpuolį.

Demonstracija Nyderlanduose.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Demonstracija Nyderlanduose.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2023, 6:05 PM, atnaujinta Oct 15, 2023, 6:06 PM

Protestuotojai centrinę Amsterdamo aikštę pavertė palestiniečių vėliavų ir plakatų jūra, mirgėjo užrašai: „Free Palestine“, „Stop The War“ ir „Stop The Attack on Gaza“, sakė naujienų agentūros AFP žurnalistai, buvę įvykio vietoje.

Virš galvų skrido trys lėktuvai su žinutėmis „Mylėkite humusą, o ne „Hamasą““ ir „Shalom, Salam“, šie žodžiai reiškia „taika“ atitinkamai hebrajų ir arabų kalbomis.

Panašios eitynės savaitgalį vyko įvairiose didžiosiose Vakarų šalių sostinėse, įskaitant Vašingtoną, Londoną ir Ženevą.

63 metų į pensiją išėjęs turistas iš Kanados Jamesas Casey naujienų agentūrai AFP sakė: „Tai siaubinga. Žinote, negaliu pasiūlyti sprendimų... bet tai, ką jaučiu, yra liūdesys“.

„Remiu Palestinos žmones... bet tai, kas neseniai atsitiko, yra siaubinga“, – sakė jis, turėdamas omenyje „Hamas“ išpuolius prieš Izraelį, nusinešusius daugiau nei 1 300 žmonių gyvybių.

Per aštuonias dienas nuo tada, kai „Hamas“ užpuolikai surengė kruviniausią išpuolį Izraelio istorijoje, Izraelis sureagavo su pradėjęs intensyvią Gazos ruožo bombardavimo kampaniją, per kurią žuvo daugiau nei 2 300 žmonių.

Izraelis perspėjo 1,1 milijono palestiniečių palikti šiaurinę Gazos ruožą, nes ruošiasi sausumos invazijai, kuria sieks sunaikinti islamistų kovotojų grupuotę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.