J. Bidenas pasmerkė šešiamečio musulmonų berniuko nužudymą netoli Čikagos

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį pasmerkė šešiamečio musulmonų berniuko nužudymą kaip „siaubingą neapykantos aktą“ po to, kai teisėsaugos institucijos apkaltino užpuoliką žmogžudyste ir neapykantos nusikaltimais dėl išpuolio, kaip įtariama, susijusio karu tarp Izraelio ir grupuotės „Hamas“.

J. Bidenas.<br>Picture Alliance/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 8:21 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 8:22 AM

Vaiką šeštadienį 26 peilio smūgiais subadė būsto, kuriame jis gyveno, šeimininkas ir vėliau jis mirė ligoninėje, o jo 32 metų motina taip pat buvo sužeista, tačiau tikimasi, kad ji išgyvens, sakoma Ilinojaus valstijos Vilo apygardos šerifo biuro pranešime.

„Detektyvams pavyko nustatyti, kad abi šio žiauraus išpuolio aukos tapo įtariamojo taikiniu dėl to, kad jie buvo musulmonai, ir dėl vykstančio Artimųjų Rytų konflikto, kuriame dalyvauja „Hamas“ ir izraeliečiai“, – sakoma šerifo biuro pranešime, kuriame priduriama, kad nužudymas įvyko maždaug už 64 km į vakarus nuo Čikagos.

J. Bidenas sekmadienį vakare paskelbtame pareiškime patvirtino, kad moteris buvo berniuko motina, ir sakė, kad jų „palestiniečių musulmonų šeima atvyko į Ameriką ieškodama to, ko ieškome mes visi – prieglobsčio ramiai gyventi, mokytis ir melstis“.

„Tokiam siaubingam neapykantos aktui neturi būti vietos Amerikoje, nes jis prieštarauja mūsų pamatinėms vertybėms“, – pridūrė J. Bidenas, ragindamas amerikiečius „susivienyti ir atmesti islamofobiją ir visų formų fanatizmą bei neapykantą“.

Valdžios institucijos teigė, kad moteris sugebėjo paskambinti pagalbos telefonu 911, kai grūmėsi su šeimininku. Šerifo biuras paskelbė, kad įtariamas žudikas – 71 metų Josephas Czuba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.