Siaubinga tragedija JAV: per prieš musulmonus nukreiptą išpuolį peiliu nužudytas 6 metų berniukas

Žiauraus nusikaltimo atgarsiai sukrėtė Jungtines Amerikos Valstijas. Vyras buvo apkaltintas žmogžudyste ir neapykantos nusikaltimais po to, kai, kaip įtariama, peiliu subadė du žmones, kadangi jie buvo musulmonai, rašo portalas BBC.

Šešiametis berniukas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šešiametis berniukas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Amerikos islamo santykių tarybos Čikagoje vykdomasis direktorius Ahmedas Rehabas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Amerikos islamo santykių tarybos Čikagoje vykdomasis direktorius Ahmedas Rehabas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 10:33 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 10:35 AM

71 metų Josephas Czuba kaltinamas nužudęs šešerių metų berniuką ir sužeidęs 32 metų moterį Plainfilde, Ilinojaus valstijoje.

Į juos buvo pasikėsinta dėl šiuo metu vykstančio „Hamas“ ir Izraelio konflikto, teigė Vilio apygardos šerifo biuras.

JAV prezidentas J. Bidenas sakė, kad jam „kelia pasibjaurėjimą“ išpuolis prieš palestiniečių kilmės amerikiečių motiną ir jos sūnų.

„Tokiam siaubingam neapykantos aktui neturi būti vietos Amerikoje, nes jis prieštarauja mūsų pamatinėms vertybėms“, – pridūrė J. Bidenas, ragindamas amerikiečius „susivienyti ir atmesti islamofobiją ir visų formų fanatizmą bei neapykantą“.

J.Czuba buvo apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste, pasikėsinimu nužudyti, neapykantos nusikaltimais ir sumušimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Sekmadienį paskelbtame pareiškime Vilio apygardos šerifo biuras teigė, kad šeštadienio rytą sulaukė skubaus skambučio iš moters, kuri pasakojo, kad ją užpuolė jos namų šeimininkas Plainfilde, netoli Čikagos.

Moteris sakė, kad „nubėgo į vonios kambarį ir toliau kovojo su užpuoliku“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai aptiko moterį ir berniuką su „daugybinėmis durtinėmis žaizdomis krūtinėje, liemenyje ir viršugalvio srityje“.

Abu nukentėjusieji buvo nuvežti į ligoninę, tačiau berniukas vėliau mirė. Nustatyta, kad vaikui peiliu buvo smogta 26 kartus.

„Per šį išpuolį buvo panaudotas 31 cm dantytas karinio stiliaus peilis, kurio ašmenys yra beveik 18 centimetrų ilgio“, – teigė šerifo biuras.

Tikimasi, kad moteris, kuri buvo sunkiai sužeista, išpuolį išgyvens.

J.Czuba buvo rastas „sėdintis lauke ant žemės netoli gyvenamojo namo įvažiavimo“, rašoma pareiškime.

Jis buvo nuvežtas į ligoninę gydytis, o po to jį apklausė detektyvai.

„Detektyvams pavyko nustatyti, kad abi šio žiauraus išpuolio aukos buvo įtariamojo taikinys dėl to, kad jie yra musulmonai ir dėl vykstančio Artimųjų Rytų konflikto, tarp „Hamas“ ir Izraelio“, – pridūrė šerifo biuras.

Kaip teigiama, berniukas gimė JAV, o jo motina, kilusi iš Beitūnijos Vakarų Krante. Į šalį jie atvyko prieš 12 metų.

Berniukas tik prieš kelias savaites atšventė savo gimtadienį.

„Jis mylėjo savo šeimą, draugus. Jis mėgo futbolą, krepšinį.

Ir jis sumokėjo kainą už neapykantos, susvetimėjimo ir dehumanizacijos atmosferą, kurią, atvirai kalbant, manau, matome čia, Jungtinėse Valstijose, dėl neatsakingo vadovavimo, neobjektyvių, vienpusiškų pareiškimų ir pranešimų, kuriuos matome žiniasklaidoje“, – kalbėjo Amerikos islamo santykių tarybos Čikagoje vykdomasis direktorius Ahmedas Rehabas.

„Ir mes įspėjome, kad negalima pakartoti tos pačios klaidos, kurią padarėme po Rugsėjo 11-osios įvykių“, – pasakojo A.Rehabas, pridurdamas, kad tada dėl 2001 m. JAV įvykdytų mirtinų išpuolių nukentėjo nekalti tam tikros bendruomenės nariai.

Daugiau kaip 1 400 žmonių žuvo Izraelyje dėl praėjusį savaitgalį „Hamas“ smogikų, kirtusių sieną iš Gazos ruožo ir užpuolusių civilius gyventojus bei karius.

Palestinos valdžios institucijų duomenimis, Gazos Ruože per Izraelio bombardavimus žuvo daugiau kaip 2450 žmonių, apie 1000 žmonių laikomi dingusiais be žinios.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.