JAV sušvelnino sankcijas Venesuelai

Venesuelos prezidentui Nicolasui Maduro padarius nuolaidų opozicijai dėl kitais metais vyksiančių rinkimų, Jungtinės Valstijos sušvelnino sankcijas Venesuelai, praneša agentūra „Reuters“.

Venesuelos ir JAV vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Venesuelos ir JAV vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 9:17 AM

„Reaguodama į šiuos demokratinius pokyčius, JAV iždo departamentas suteikė bendruosius leidimus sandoriams Venesuelos naftos, dujų ir aukso sektoriuose ir panaikino antrinės prekybos draudimą“, – sakoma departamento pranešime.

Nauja bendroji licencija leis OPEC narei Venesuelai šešis mėnesius be ribojimų vykdyti naftos gavybą ir eksportuoti naftą į visas rinkas. Tačiau šios plačios lengvatos bet kuriuo metu gali būti atšauktos, agentūrai „Reuters“ pažymėjo aukštas departamento pareigūnas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų skelbiama.

Prieš šį JAV žingsnį daug mėnesių vyko derybos, per kurias Vašingtonas spaudė vyriausybę Karakase imtis konkrečių priemonių demokratinių rinkimų link, kad mainais už tai būtų atšauktos kai kurios, tačiau ne visos, griežtos sankcijos, kurias 2019 m. įvedė tuometis prezidentas Donalas Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.