JK valdantieji konservatoriai per papildomus rinkimus patyrė du skaudžius pralaimėjimus

Jungtinės Karalystės valdančioji Konservatorių partija penktadienį per papildomus rinkimus patyrė du skaudžius pralaimėjimus leiboristams, o tai yra blogas ženklas ministrui pirmininkui Rishi Sunakui ir jo partijos galimybėms kituose visuotiniuose rinkimuose.

Rinkimai JK.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Rinkimai JK.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 9:12 AM, atnaujinta Oct 20, 2023, 9:13 AM

Rinkimai vyko tradiciškai saugiose konservatorių apygardose, tačiau leiboristams pavyko abejose panaikinti buvusią didžiulę, apie 20 tūkst. balsų siekusią daugumą.

Leiboristai neturėjo iliuzijų dėl savo perspektyvų „itin saugiose“ Tamvorto ir Vidurio Bedfordšyro apygardose centrinėje Anglijoje, tačiau jos kandidatai Sarah Edwards ir Alistairas Strathernas dabar užims savo vietas Bendruomenių rūmuose, kur konservatoriai vis dar turi didelę bendrą daugumą.

Opozicijos lyderis seras Keiras Starmeris pareiškė, kad leiboristai „vėl tarnauja darbo žmonėms ir perbraižo politinį žemėlapį“.

„Pergalė šiose torių tvirtovėse rodo, kad didžioji dalis žmonių nori permainų ir yra pasirengę pasitikėti mūsų pasikeitusia Leiboristų partija, – sakė jis. – Leiboristai grąžins Britanijai jos ateitį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.